F.A.Q

1. I want to submit my paper to Dama International Journal of Researchers (DIJR), does it fall within the scope of the journal?
Answer: The journal publishes research papers in the fields of Management & Social Science, Science & Pharmaceuticals, and Technology & Engineering
 
2. Is DIJR an indexed journal?
Answer: Yes, DIJR is an indexed journal. It is indexed with and included in ISI, DOAJ, Gale and Index. Moreover the journal is under the indexing process with, ERIC, Scopus, Econlit, Copernicus International and Journal Seek.
 
3. Is this journal a refereed journal?
Answer: Yes, DIJR is a refereed journal. It follows double blind review process.
 
4. Is this journal published both in print and online versions?
Answer: DIJR is published only online versions. Author (s) will get a e-copy with a little charge.
 
5. Is DIJR an open-access journal? What are the benefits of publishing in an open access journal?
Answer: Yes, DIJR is an open-access journal. The readers, students, teachers, professionals and authors can easily access to the contents of an open-access journal. It ensures the readers of a paper world-wide.
 
6. What type of paper does DIJR publish?

Answer: DIJR publishes original papers, review papers, conceptual framework, analytical and simulation models, case studies, empirical research, technical notes, and book reviews.
 
7. Does DIJR publish special issue?
Answer: Yes, special issues devoted to important topics in Management, Science & Technology will occasionally be published.
 
8. Who is the Editor in Chief of DIJR?
Answer: DIJR is run by Dr. David Ackah and other Advisory Body
 
9. I want to submit my paper to DIJR, how should I submit it?
Answer: You can submit your paper to the editor through e-mail at editor@damaacademia.com or info@damaacademia.com
 
10. Does DIJR have ‘manuscript submission guidelines’?
Answer: Yes, IJHSS has its own manuscript submission guidelines. Author(s) are advised to follow the Author Guidelines in preparing the manuscript before submission.
 
11. Is there any page limit of the paper?
Answer: Yes, the paper should not exceed 20 pages (double space, 10 fonts, & Calibri format).
 
12. How much time does DIJR take in review process?
Answer: The editorial board is highly committed to the quick review process of the paper, but not with the sacrifice of the right judgment of a paper. The review process takes maximum 5days
 
13. Does DIJR require any publication fee?
Answer: If the paper is accepted for publication, author(s) will be asked to pay $50 USD as article publication fee in order to defray the operating costs. The payment method will be notified by the editor after the acceptance of the paper.

14. What is the acceptance rate of papers?
Answer: 25% –35%, depending the high quality of the paper
 
15. Can I submit more than one paper for the same issue?
Answer: Yes, you can submit more than one paper at a time.
 
16. My paper has been accepted for publication. How can I pay the publication fee?
Answer: Contact with the Editor at editor@damaacademia.com
 
17. I want to know about the copyright policy of DIJR.
Answer: Copyrights for articles published in DIJR are retained by the authors, with first publication rights granted to the journal.
The journal/publisher is not responsible for subsequent uses of the work. It is the author's responsibility to bring an infringement action if so desired by the author.

18. What is the frequency of publication of DIJR?
Answer: DIJR is monthly journal. It publishes one issue per month.
 
19. When I will get the acceptance letter, if my paper is accepted?
Answer: Acceptance letter is provided just after the confirmation of receiving the publication fee from the author(s). It takes maximum 24 hours.